Pieczony omlet z gruszką, cynamonem, masłem orzechowym i frużeliną z porzeczek ✨😋 K: 403 B: 33,7 T: 13 W: 42.1
Składniki:
👉🏻 1 mała gruszka
👉🏻 1 jajko całe + dwa białka (można użyć białka z butelki z firmy Farma Białka)
👉🏻 20g skyru naturalnego
👉🏻 20g mąki dowolnej (ja dałam pszenną)
👉🏻 10g odżywki białkowej o smaku masła orzechowego i solonego karmelu
👉🏻 pół łyżeczki pdp
👉🏻 5g erytrytolu
👉🏻 2 krople aromatu (polecam sernikowy aromat z Funky Flavors – jest mega ❤️)
👉🏻 DODATKI: 40g ALLNUTRITION Redcurrant In Jelly + 10g masła orzechowego)
Sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Białka ubijamy na pianę (ja ubiłam białka w Thermomixie). Do białek dodajemy jajko, mąkę, skyr, odżywkę, pdp, aromat i delikatnie wszystko mieszamy ze sobą (w Thermomixie kopystką). Gruszę koimy na plastry. Masę przelejewamy do tortownicy, która wcześniej została już spryskana olejem (polecam olej kokosowy w sprayu). Na masę przekładamy plastry gruszki, delikatnie sypiemy cynamon. Pieczemy całość 30 minut.
Nasz gotowy upieczony omlet przekładamy na talerz i polewamy go masłem orzechowym i frużeliną.
Smacznego!🥳