Pieczony omlet z gruszką, cynamonem, masłem orzechowym i frużeliną z porzeczek ✨

Pieczony omlet z gruszką, cynamonem, masłem orzechowym i frużeliną z porzeczek ✨😋⁣ K: 403 B: 33,7 T: 13 W: 42.1

Składniki:⁣
👉🏻 1 mała gruszka⁣
👉🏻 1 jajko całe + dwa białka (można użyć białka z butelki z firmy Farma Białka)⁣
👉🏻 20g skyru naturalnego⁣
👉🏻 20g mąki dowolnej (ja dałam pszenną)⁣
👉🏻 10g odżywki białkowej o smaku masła orzechowego i solonego karmelu⁣
👉🏻 pół łyżeczki pdp⁣
👉🏻 5g erytrytolu⁣
👉🏻 2 krople aromatu (polecam sernikowy aromat z Funky Flavors – jest mega ❤️) ⁣
👉🏻 DODATKI: 40g ALLNUTRITION Redcurrant In Jelly + 10g masła orzechowego)⁣

Sposób przygotowania:⁣

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. ⁣
Białka ubijamy na pianę (ja ubiłam białka w Thermomixie). Do białek dodajemy jajko, mąkę, skyr, odżywkę, pdp, aromat i delikatnie wszystko mieszamy ze sobą (w Thermomixie kopystką). Gruszę koimy na plastry. Masę przelejewamy do tortownicy, która wcześniej została już spryskana olejem (polecam olej kokosowy w sprayu). Na masę przekładamy plastry gruszki, delikatnie sypiemy cynamon. Pieczemy całość 30 minut. ⁣
Nasz gotowy upieczony omlet przekładamy na talerz i polewamy go masłem orzechowym i frużeliną. ⁣

Smacznego!🥳

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *